Velen jaren terug zijn wij zelf gestart als kampeerder met caravan. Eigen sanitair was voor ons belangrijk. Wij hebben eerst een camper gehuurd om het verschil te ervaren tussen caravan en camper. Dit is ons zeer goed bevallen en zijn op zoek gegaan naar een camper die 100% bij ons paste. Wij zijn dan ook fervente kampeerders geworden. Met onze camper trekken wij via kleine wegen naar het zuiden en komen zo onnoemlijk veel mooie dorpjes tegen. Ook kokkerellen is een hobby en we bezoeken dan ook regelmatig lokale marktjes om streekproducten aan te kopen. Dat is genieten van kamperen. Ondertussen hebben wij ook een aanhangwagen met scooter aangeschaft om leuke plekjes nabij de campings te ontdekken. Ons favoriete plekje van de laatste jaren is Camping Saint Aygulf geworden vlakbij Fréjus. Alle comfort is aanwezig. Prachtig sanitair, nieuw aangelegd zwembad, mooie staanplaatsen met zicht op zee, op wandelafstand van het mooie zandstrand met strandbars, gezellige restaurantjes in de buurt. Op amper 3km van de camping is een grootwarenhuis waar je alles kan vinden van verse voeding. Fréjus en Saint Raphael zijn perfect met de fiets bereikbaar. Gezellige dorpjes met een echt frans karakter. We hebben daar ons hart verloren.

Wij zijn ook verliefd geworden op de wijnstreek rond Beaune. Mooie camping gevonden "La Grappe d'Or" middenin de wijnvelden, dicht bij het gezellige dorpje Meursault.

De Franse Atlantische kuststreek heeft ook zijn charmes met zijn visrestaurants waar u volop fruits de mer, oesters, schelp- en schaaldieren naar hartelust kan verorberen. De baai van Arcachon is een waar schouwspel met eb en vloed.

Ook Zeeland is voor ons een fantastisch kampeerland. De onnoemelijke veilige fietspaden zijn grote voordelen. Mooie landelijke campings en lieflijke dorpjes. Jammer genoeg kan het weer hier soms wel een spelbreker zijn.

Reistips kan u altijd bij ons bekomen en we delen graag onze ervaringen met jullie.